torek, 23. november 2010

Telenovela Masleša se je zaključila

Poslanke in poslanci DZ so na današnji seji s 47 glasovi za in 32 proti potrdili predlog pravosodnega ministra Aleša Zalarja o imenovanju vrhovnega sodnika svetnika Branka Masleše za predsednika vrhovnega sodišča.


Tekom procesa imenovanja je bil kandidat večkrat označen za spornega in zelo se je povečala njegova pojavnost v medijih. Medijsko je bil odmeven predvsem dogodek, ki naj bi se zgodil pred 26 leti, ko je kot preiskovalni sodnik Masleša bil prisoten pri ustrelitvi pribežnika. Sodniški kolega Rudi Štravs ga je obtožil, da naj bi se pretirano navdušveval nad natančnim strelom vojaka, ki je ubil prebežnika. Poleg tega naj bi nasprotoval slovenski osamosvojitvi. Koalicija je podprla kandidata in označila govorice o Masleši kot poskus diskreditiranja in diskvalifikacije. Opozicija pa po imenovanju označuje imenovanje kot poskus, da si ljudje, ki so trenutno na oblasti zavarujejo hrbet, češ da jim bo lojalen. Kakor koli Koper ima sedaj predsednika vrhovnega sodišča – Branka Maslešo.

Sedaj si bo slovenska javnost verjetno vzela kako drugo kost za glodat, po drugi strani je Hilda kot svetnica še vedno na prostosti. A pustimo politične teme…počasi prihaja že december in ponovno bo bolj veselo. Koliko? To pa verjetno bo odvisno koliko bo čas in denar dopuščal.Novoletne okraske v Izoli so že začeli postavljati in kmalu bo batano nadomestila novoletna jelka.

Ni komentarjev:

Objavite komentar