nedelja, 14. avgust 2011

Veseli december prinaša volitve

15. septembra bo moral Borut Pahor predlagati nove ministre za izpraznjene funkcije, ki so jih zasedali člani DeSUS, Zares in predsednica LDS. V vladni zakonodajno pravni službi menijo, da bo moral premier na to vezati zaupnico. Glede na sedanje stanje ne bo izglasovana. Vlada pade, volilna opravila umestijo predčasne volitve nekje v začetek decembra…. Nekaj je sigurno. Levica bo zgubila. Na predčasnih volitvah nima šans. Ker je Janša premočen? Ker je KGB trojček z aferami in neučinkovitostjo zapravil dobršnjo mero volilnega kapitala? Ker v teh težkih časih nobena vlada nima visoke priljubljenosti? Ne, zato ker levice v Sloveniji praktično ni. 

Kakšna pa je razlika med SDS in SD?  V večini primerov gre za narodu in državi škodljivi stranki, ki sta polni škodljivcev in parazitov. Jasno je in to velja za obe stranki, ki sta polno desetletje čakali, da prideta na oblast, polno desetletje kovanja načrtov, obljub članom in simpatizerjem kaj vse bodo dobili ko pridejo na oblast. No, jasno je, da so vodilni nato, ko so prišli na oblast večino na hitro "odjeb..ali" oziroma se od njih distancirali, nekaterim pa je bilo vseeno potrebno poplačat dolgove. To se dogaja zadnjih 7 let, posledice so jasne.

Kaj je naredila SD , ko je prišla na oblast?
  • Je zvišala morda davke bogatim?
  • Je kaznovala podjetja, ki ne plačujejo prispevkov in plač delavcem? (Zadnji primer podizvajalci Luke Koper)
  • Je zmanjšala razlike med revnimi in bogatimi? ( v zadnjih 10 letih je srednji razred skorajda izginil, stopnja revščine je vse višja)  
  • Je ukinila morda študentsko delo? ( ne, želela je prakso z malim delom razširiti še na druge sloje)
  • Je morda odvzela premoženje tajkunom?( Šrot in Bavčar se še vedno smejita)
  • Je kaznovala Simono Dimic, inšpektorja Brezovarja in cel kup drugih skorumpiranih uradnikov?
  • Je ustanovila morda finančno policijo, kot so napovedovali? ( dobili smo NPU z afero )
Povišala pa je število zaposlenih v javni upravi, minister Žekš je nekaterim še povišal plače. Država ima še vedno deleže v nekaterih podjetjih s katerimi dela kot svinja z mehom. Država je zapravljena, narod lačen in dajmo se še naprej sprenevedati!

V skorajda vseh strankah kar mrgoli članov bivše KPJ. Tudi oni so kradli, partijski aparatčiki, pa vendarle so kradli vsaj sistematično, po malem in vmes tudi kaj postorili, naredili za »narodov blagor«. Še bolj nevaren je pa novi val yuppijev, mladih povzpetnežev, ki bi radi prišli do lahkega denarja, popolnoma so brez morale, etike, brez pravih delovnih navad. V to kategorijo bi uvrstil cca 90% mladih politikov tranzicijske levice (med 25-35 leti).

Vendar sedanje stranke »tranzicijske levice«, pa tudi desnice kradejo prav požrešno, neokusno brez nikakršnih zadržkov. Medtem pa je korito vedno bolj prazno, za ga napolnit pa lopnejo po siromakih z novimi davki, trošarinami! Poleg tega pa se jim sploh ne zdi nemoralno ko jih zalotijo s prsti v marmeladi. Velikokrat pri tem še obtožijo tistega, ki s prstom kaže na njih namesto, da bi jih kakorkoli grizla vest. Najbolj tipičen primer je primer evroposlanca Thalerja, ki je odstopil šele ko je prišel pritisk iz Bruslja. Katarina Kresal je odstopila šele po tem, ko je protikorupcijska komisija označila, da vsebuje postopek za najem prostorov NPU koruptivne in klientelistične elemente. Z igro, farso o ponujenem odstopu, ki ga Pahor ni sprejel je premier prevzel odgovornost za njeno dejanje in dal ljudem signal, da tudi on dopušča koruptivnost svoje vladne ekipe. Zadnja izmed njegovih številnih napak. Razumljivo je zakaj je to storil, v odsotnosti koalicijskih partnerjev (DeSUS in Zares) je LDS ostala še zadnja rešilna bilka s katero je poskušal pluti dalje s svojim Titanikom. In čeprav ga skoraj že sleherni opozarja, da se ladja potaplja se zdi tako sprenevedanje glavnega kapetana nadvse neumno. Tukaj se vidi, da Pahor kot taktik in logik pogori na celi črti. Namreč, ne glede na vse, če bi že pred tem odstopil bi dal stranki lahko nov zagon in možnost priprave na predčasne volitve. Pri tem trmastem vztrajanju, kjer naj bi bil proces do predčasnih volitev krmiljen in uravnavan do maja 2012 pa je tako njegova stranka kot sam izredno izgubil. Človek pokaže lahko svojo moč tudi pri porazu, če ga zna dostojno sprejeti, Pahor se tu ni pokazal kot dovolj zrel voditelj, temveč kot samovščen egoist. Tako se bo potopil z ladjo vred, če bi prej skočil dol na rešilni čoln bi lahko še kaj storil. Zamudil je timing. Zato pa je vojaško-taktično izredno podkovan Janša, katerega mandat smo pa že videli.

Slovenija bi nujno potrebovala reforme in skupno sodelovanje  političnih strank za višji interes. Večina sedanjih politikov pa je v tem mandatu dokazala, da so jim mar le lastni, parcialni interesi, da nimajo čuta odgovornosti do države in državljanov. Da ne razumejo višjega, nacionalnega interesa. V sedanjem času se še vedno igrajo igro partizanov in domobrancev, premikajo kosti in se igrajo s preživetimi ideologijami, namesto da bi mislili na prihodnost in razvoj. Ta kasta politikov sodi vsa na smetišče zgodovine! Žal sprememb ne bo. Morale bi pa se začet pri vsakemu posamezniku, še prej kot pri politikih. Morda pa imamo politike, ki si jih zaslužimo, taki ki so levičarji le po tem, da imajo dve levi oziroma, da so opravilno nesposobni.