četrtek, 25. november 2010

Kako (ni)so igrali v OS Izola

Današnja druga seja OS Izola naj bi poskrbela za razdelitev in dopolnitev mest v odborih in svetih javnih zavodov. V odsotnosti Brede Pečan je neformalna opozicija preglasovala koalicijo in jo prisilila, da v odbore umesti tudi nekaj članov liste Izolani, IJN in LDS. Nardin in SDS je vsekakor izšla kot zmagovalca saj so kadrovali dobro. Koalicija pa je pokazala veliko mero diletantizma in ob takem delovanju v prihodnje ne bo v veliko pomoč novemu županu, mag. Igorju Kolencu. Klokočovnika so očitno kasneje priklicali po telefonu, saj je prišel na sejo in izkoristil svoj glas, nato pa se odpeljal v novi limuzini. Občinsko je vrnil. Perša battaglia.


 Ocene - le pagelle di Libero (ocene po 2. seji):

Aleksej Skok – voto 4 : V odsotnosti Pečanove vodi on svetniško skupino in neuradno koalicijo, naloge pa ne izpolne in prepusti igro ostalim, ki ko vidijo da njihov glasovalni stroj deluje in imajo glas več samo še bolj pritiskajo na gas, ne izkoristi ne pavze, ne tehnične prekinitve in si zabije sam avtogole. Kdor visoko leta nizko pade. Diletant.

Darko Grad – voto 6: Ima nekaj posegov v katerih manipura, deloma argumentira določene poteze, ampak monologi so vedno preveč razvlečeni in dolgi. V ozadju je tudi on vlekel kakšne niti in poskrbel za naknadno prisotnost Klokočovnika na seji. Če ne bi bil lugaro po naturi in imel take razbradane face bi morda imel višjo oceno. Orko!

Davorin Adler – voto 6 : prekaljeni maček kljub letom sprva hoče podučit in dati lekcijo ekonomije novemu županu, potem se bori za mesta v odborih in nekaj malega iztrži kljub temu, da je v opoziciji in ima le en svetniški stolček. Zvita lisica.

Manca Vadnjal Stojanovič – voto 5.5 : Na momente se je izgubila in delovala zmedeno pri obrazložitvah predlogov, a kaj več od mamice in teologinje ni za pričakovati. Čeprav sovraži SD ima rdeče lase.Tajnica.

Radivoj Nardin – voto 9 : Uspešno krmaril in si izboril mesto v večini odborov in svetov, v obdobju enega leta se je prelevil iz tehnokratskega ekonomskega analitika v političnega stratega. Nikoli predolg v govorih in konkreten. Izolski Napoleon.

Silvano Sau- voto 7: Med sejo se je posvetil kot vedno bolj odborom, ki se direktno tičejo italijanske skupnosti kot sta mednarodno in regionalno sodelovanje in izpostavil praktične, pragmatične vidike. Veliko pove tudi kadar molči in veš, da premleva podatke, vsako tolko pove kakšno pikro, ki zareže in le na kratko omeni politične standarde in uzance razvitih zahodnih demokracij. Siva eminenca.

Mef – voto 6 : večnemu bohemu in multipraktiku vloga v opoziciji bolj ustreza, tako se navidezno bori za dobrobit Izolanov, v resnici bolj za svoj zasebni vrt in pri tem je vedno uspešen. Pristal je tudi tokrat v odboru za družbene dejavnosti in podučil o demagogiji mlajšega Skoka. Cagliostro.

Ostali svetniki – brez ocene

Ni komentarjev:

Objavite komentar