torek, 8. marec 2011

Drugačen pogled: Slovenski Utrip

Stranka »Nobene« in stranka »Ne vem« premočno vodita v raziskavi. Tako prva kot druga sta še povečali svoj delež v javnem mnenju, tako ima prva 23,2% priljubljenost, medtem ko ji druga sledi s 20, 8%. Februarsko merjenje javnega mnenja je pokazalo tudi padec v deležu ostalih manjših strank. Tako je manj tistih, ki bi volili rumene, malce več jih podpira rdeče in od mrtvih je vstala  stranka, ki je povezana z največjim tajkunskim podjetjem v naši državi. Sledijo še nacionalisti in tisti, ki naj bi bili za ljudstvo. »Liberalni stranki« pa se ne bi uvrstili v parlament.

Skupaj imata vodilni stranki 44% in če bi šlo tako naprej bi lahko skorajda sami oblikovali vlado.
Vendar vodji obeh vodilnih strank trenutno nista v Sloveniji, saj sta odšla na pustno rajanje v Brazilijo, kjer trenutno plešeta s pomanjkljivo oblečenimi gospodičnami. Ni še znano če se bosta vrnila nazaj, saj jim je tam prelepo vendar stranki brez poveljnikov sedaj zato razpadata na frakcije. Pripadniki teh strank so večinoma nezaposleni, mladi in visokoizobraženi. Dobivajo se na ulici, a vendar niso preveč organizirani. Mnenja si izmenjujejo pretežno preko socialnih omrežij in v gostilnah.

Toda kot je rekel nekoč George Carlin družba sama ustvarja določene smeti, izmečke, ki potem pridejo v parlament. In ti pridejo v parlament ravno zaradi ignoranstkega, vase zagledanega občinstva. Če vse kar znajo izbirati je med Janšo in Pahorjem, pol pa rečem klinc taki izbiri. To je kot bi mi dal izbirat a bi ga rad dobil v rit od zapornika ali od bantujskega črnca. Hvala lepa taki izbiri!