nedelja, 20. marec 2011

VIDEO: Evropski poslanec Thaler pripravljen na podkupnino?

Novinarji Sunday Timesa evropskemu poslancu Zoranu Thalerju očitajo, da je bil pripravljen sprejeti 100.000 evrov podkupnine v zameno za predlaganje določenih dopolnil v parlamentu. Ta to zanika.

Novinarja Sunday Timesa sta se predstavljala kot lobista in v zameno za predloge dopolnil s področja bančništva ponjala cifro s petimi ničlami. Tri poslanci naj bi ponudbo tudi sprejeli, med njimi Thaler, ki ima velik vpliv tudi na domače gospodarstvo in politiko.

Poslanec je poznan tudi na Obali.V Padni ima poslanec luskuzno restavracijo Istranova, po nekaterih govoricah pa naj bi vplival posredno pred leti na nakup zelo priljubljene spletne strani-socialnega medija v Slovenski Istri.

On zanika posnetek pa...

"Prav tako nisem podpisal ponujene pogodbe o sodelovanju in izdal računa, kar so neprestano predlagali in zahtevali v zadnjih dveh mesecih," je zatrdil za RTV Slovenija Thaler. Poleg Thalerja sta osumljena podkupovanja tudi avstrijski poslanec Ernst Strasser in poslanec iz Romunije Adrian Severin, ki naj bi prav tako sprejela ponudbo. Strasser je zaradi pritiskov javnosti že odstopil. Na youtubu najdete videoposnetek kjer so tudi angleški podnapisi celotnega procesa podkupovanja. Poglejte in presodite sami!
Ne glede na epilog, za nekoga, ki je opravljal funkcijo zunanjega ministra bi lahko bolje obvladal angleški jezik.

Ne povej vsega, kar veš, vedi pa, kaj govoriš. (Apij Klavdij - citat na uradni strani evropskega poslanca)